De ballarina, passant per modista fins a festera amb càrrec del Bàndol Cristià

Rosario Ferrero també ha estat al costat de la festa d’una o d’altra manera. Ha viscut des de ben menuda l’ambient fester i quan la dona va poder exercir els seus drets com a festera no s’ho va pensar. Així que des de principis dels anys 90 forma part de la comparsa Estudiantes, al poble d’Ontinyent.

Abans ja havia participat en boatos en algunes capitanies, era una altra manera de participar, amb il.lusió, a la festa.


Però amb el temps i una vegada les comparses es van obrir a les dones, entre altres coses perquè moltes d’elles estaven a punt de desaparéixer per falta de components, Rosario es va convertir en festera. Assumint l’any 1995, pocs anys després de la seua incorporació, el càrrec de Primera Trona de la Comparsa Estudiantes, convertint-se en la segona dona festera que ocupava eixe càrrec, la primera per al bàndol Cristià. Malgrat això, no va tindre cap problema a l’hora de desenvolupar les seues tasques com a representant de la seua comparsa, perquè afirma que tot el col.lectiu la va recolzar i que encara que sempre hi va haver gent reticent cap del seu entorn va tindre cap problema.

Als últims anys, a part de pertanyer a la festa i gaudir d’ella, ha volgut immiscir-se d’altra manera, una manera més propera al paper original de les dones amb la festa però en aquest cas, exercit com a paper complementari: cosint i ajudant a fer tratges festers durant els últims tres anys per a diferents boatos. Una feina que no es veu tant, però la recompensa de la qual és una manera de participar als Moros i Cristians.

Tres facetes distintes que no tenen, com ella ha demostrat, perquè contradir-se. I és que la seua vida de festera no s’entendria si deixara de banda alguna d’aquestes facetes que ja conformen un munt de records.

 

 

 

<<anterior>>                                                                     <<siguiente>>

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s